Миленковић: Локалне саобраћајнице проходне

Први снег који је у суботу пао, закрчио је многе путне правце у околини Врања. У недељу је Градски штаб за ванредне ситуације заседао и донета је одлука да се у појединим пределима уведе ванреднa ситуација. О томе каква је тренутна ситуација на подручју Града Врања  разговарали смо са др Слободаном Миленковићем, председником Привременог органа.

Једна од одлука која је донета на Штабу за ванредне ситуације јесте да се у брдско – планинским пределима уведе ванредна ситуација. Један од државних путева који је током викенда био непроходан је пут према Пољаничком крају, који је др Слободан Миленковић, председник Привременог органа, обишао, како би се уверио да је овај пут проходан.

-Информација од данас је да су сви републички и државни путеви проходни, а то даље значи да су проходни путеви према Пољаничком крају, као и путеви према Кривој Феји и према Барелићу. Остало је да се рашчисти пут према Планинарском дому, имамо обећање да ће током дана бити реализовано јер су послате машине у том правцу, истакаo је др Слободан Миленковић.

Што се тиче локалних, градских путева, локалне саобраћајнице првог и другог реда су апсолутно проходне.

-Оно што је такође јако битна информација јесте да је према Буштрању ка школи потребно уклонити сметове и наносе, Послата је механизација и за тај део наше општине, а сада ће бити ангажована и додатна механизација ка засеоцима у барелићком крају, Кривој Феји и у пољаничком крају. Желим да се захвалим пре свега Војсци Србије јер сам ових дана у комуникацији са генералом Симовићем и сада је ангажована и механизација Војске, пре свега на пробијању пута ка фабрици пијаће воде на Кумаревој чуки, објашњава председник Привременог органа.

У циљу обезбеђивања услова за безбедно одвијања саобраћаја и несметано кретање пешака, Одељење комуналне милиције Градске управе апелује да се са површина јавних намена – коловоза и тротоара врши уклањање снега и ледених наслага као и леденица са кровова.

-И даље стоји онај апел да суграђани помере аутомобиле који су паркирани испред њихових кућа да би механизација могла несметано да прође и очисти снег, речи су Миленковића.

 У складу са важећим прописима чишћење снега и леда са тротоара, испред породичних стамбених и пословних просторија, врше власници и корисници стамбених зграда.

Строго је забрањено избацивати снег и лед на улице и друге јавне површине.Власник, односно корисник зграде, дужан је и да уклања леденице са крова зграде, нарочито у случају када је кров окренут према тротоару, односно јавној површини, где леденица може представљати опасност по живот пролазника. У случају немогућности уклањања леденица, власници објеката дужни су да благовремено поставе ознаке упозорења на опасност од обрушавања леденица ради обилажења угрожених делова површине.

Please follow and like us:
Друштво