Миленковић: Поред водоводне и канализациона мрежа у селу Моштаница

Др Слободан Миленковић председник Привременог органа Града Врања обишао је домаћинство Драгана Стошића у селу Моштаница , које је пре неколико месеци прикључено на новоизграђену водоводну мрежу. Миленковић је обишао и основну школу у селу, на којој је пре неколико година замењен кров а у будућности ће се радити на енергетској санацији објекта.

Дочекали су председника Привременог органа Града Врања, доктора Слободана Миленковића у домаћинству Стошића, слатком и здравом пијаћом водом са бране Првонек. Седамдестпетогодишњи Стошић и његова породица, задовољни су кажу и то не без разлога.

-Ми смо мењали бојлеру грејаче свака три месеца, због каменца. Сада нема проблема, нове сам купио – каже Драган Стошић, мештанин Моштанице.

Ишли смо у сусрет проблемима, рекао је Миленковић. Пројектно техничка документација у селу Моштаница није била добра, зато је извршена ревизија пројекта. Након добијања грађевинске дозволе, захваљујући Министарству пољопривреде обезбеђена су десет милиона динара, а остало из буџета Града.

-Вредност инвестиције је 28 милиона динара, са ПДВ-ом. Дужина водоводне мреже је  5 километара и 123 метра. Они који су поднели захтев, 23 домаћинства су прикључена. Најбитније је да је главни вод дошао до села и сада мештани како подносе зехтеве, тако ће бити прикључивани- каже Миленковић.

Већ је уговорена и изградња канализационе мреже у овом селу, преко пројекта “Чиста Србија“. У селу је уведена и јавна расвета, тако да ће бити заокружено све, што се тиче комуналне инфраструктуре, истиче Миленковић. Након тога биће извршена рехабилитација саобраћајнице, а прорадиће и амбуланта.

-Причао сам са руководством Здравственог центра,  кренуће два пута недељно да ради амбуланта  и у селу Моштаница. Паралено ће радити и апотека, да можете одмах да узмете лекове. И бићете, што се тиче здравствене заштите, заштићени, истакао је Миленковић.

Миленковић је посетио и истурено одељење основне школе “Доситеј Обрадовић“ у овом селу , где је средствима из градског буџета реконструисан кров, а до њега је стигла и здрава вода.

-Само је потребно да се она прикључи на сам објекат. Замењен је кров, али видим потребно је даље улагање, пре свега, што се тиче замене столарије и улагања у учионице, што се тиче енергетске ефикасности-каже Миленковић.

Град је спреман за нови пројекат који покреће држава, пандам “Чистој Србији“, а то је изградња водоводне мреже у руралним срединама. Имамо пројектно техничку документацијиу за сва села моравског слива и за трећу висинску зону. Посвећени смо развоју и сеоских средина, да млади остају овде и планирају будућност – рекао је Миленковић.

 

 

Please follow and like us:
Друштво