Милосављевић: Наставићемо започете преговоре о отварању Дома за старе

Већница Милосављевић гошћа емисије “Дан пред нама“

Данијела Милосављевић у наредном периоду водиће ресоре за социјална питања, локалну самоуправу и информисање. Ово је њен трећи мандат и тренутно је једина жена у Градском већу.

Нови ресор који је припао већници Данијели Милосављевић је информисање, поред два ресора која је већ водила у претходном периоду, а то су социјална заштита и локална самоуправа.

-У принципу знам како функционише тај ресор, али морам да кажем да је тај ресор водила Зорица Јовић, која је оставила перфектно стање у овом ресору, тако да ви само настављате нешто што је у претходном периоду добро рађено. Нема ту неких изненађења, само настављате ресор који је одлично водила Зорица Јовић, каже Данијела Милосављевић, градска већница за социјална питања, локалну самоуправу и информисање.

Што се тиче социјалне заштите и у наредном периоду ће се наставити са свим услугама, као и социјалним давањима, а радиће се на унапређењу појединих услуга. Новца ће бити довољно, као и претходне године, а већница се нада даљој подршци око једне врло важне новине, а то је отварање Дома за старе.

-Морам да кажем да смо ми прошле године кренули са причом са министром Николом Селаковићем, који мислим да је један од бољих министара које смо имали и који просто има слуха за потребе локалних самоуправа и негде је покренута та прича да отворимо једно домско одељење, преко Центра за социјални рад, у овом тренутку једино могуће и сада чекамо формирање Владе и да видимо ко ће бити на челу министарства и да ли ће имати слуха и разумевања. Преко потребна услуга, проблем је што то не пружа Град, него је на републичком нивоу и оснивач мора да буде Влада Републике Србије, иначе да је преко Града ми бисмо до сада имали старачки дом, али ето битно да смо кренули у причу, битно да имају вољу да нам изађу у сусрет. Велики број људи старијих који се налазе овде имају потребу и жељу да буду у Врању, вежу их многе ствари. Сурдулица јесте близу, Лесковац, али не желе тамо, додаје Милосављевић.

При крају је израда Локалног акционог плана за борбу против вршњачког насиља, чије се доношење брзо очекује, ту је и реализација Локалног акционог плана за родну равноправност, али и многе друге активности. “Мислим да смо добро радили у претходном периоду, а надам се да ћемо у наредном бити још бољи,“ поручује Милосављевић.

Please follow and like us:
Друштво