Mилосављевић: Повећан број случајева вршњачког насиља у школама у Врању

У организацији Локалне мреже за спречавање вршњачког насиља, коју је формирао Град, реализована је подела флајера нашим суграђанима. У то су укључене и све основне и средње школе, представници МУП-а, организација и институција, које чине ову локалну мрежу.

Градска већница Данијела Милосављевић каже да је град Врање, на иницијативу градоначелника Слободана Миленковића, преузео значајну  улогу када је у питању борба против вршњачког насиља. Недавно формирање Локалне мреже у коју су укључене све организације и институције за борбу против вршњачког насиља, било је неопходно, с обзиром на повећани број оваквих случајева.

Полиција и Центар за социјални рад процењују степен насиља малолетника и у складу с тим реагују и друге институције. Чињеница је да је број случајева вршњачког насиља у порасту.

Већница Данијела Милосављевић истиче да су управо на једној од радионица које су држали волонтери, ученици  препознали вршњачко насиље које се дешава у њиховој основној школи. То је и био циљ, препознавање, али и да се укључе и друге институције у спречавању вршњачког насиља, каже већница.

Флајери су подељени бројним пролазницима,  а проблем вршњачког насиља заинтригирао је и старије суграђане.

Please follow and like us:
Друштво