Милошевић: Комисије процењују штету након јучерашњих падавина

Милош Милошевић из Штаба за ванредне ситуације Града Врања

Милош Милошевић из Штаба за ванредне ситуације Града Врања каже да је ситуација на нашем подручју  боља након падавина које су пале у ноћи између недеље и понедељка. Подсећања ради, на подручју Града пало је 44,4 литра воде по метру квадратном, што је Врање сврстало на прво место по количини падавина, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Током јучерашњег дана сагледано је стање у граду и од раног јутра све службе и механизација су биле на терену, каже Милош Милошевић из Штаба за ванредне ситуације Града Врања.

-Ситуација је данас доста боља, све улице су проходне. Успели смо да извучемо воду у домаћинствима која су имали проблеме. Надлежни из Завода за јавно здравље ће да обаве дезинфекцију.

Путем комисија ћемо да установимо која домаћинства су претрпела штету како би Град помогао. Јуче је одржан састанак поводом великих падавина које су захватиле наш град, договорено је ко ће шта да ради, а у зависности од ситуације градски Штаб ће заседати и донети неопходне одлуке.

За сада  је Штаб у приправности, иако метеоролози најављују падавине, надамо се да неће бити великих количина падавина које би изазвале проблеме.

Please follow and like us:
Друштво