Мини баскет фестивал „Срећно детињство“

Викенд за нама био је у знаку спортских активности за најмлађе. Наш град био је домаћин Мини баскет фестивала под називом „Срећно детињство“ а  слика испред и унутар Спортске хале, где се и одржао фестивал, говори да наша деца уживају у спортским активностима.

У организација Града, Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање, у Врању је одржан Мини баскет фестивал „Срећно детињство“, који је окупио 1345 малишана из југоисточне Србије. Малишани и њихови професори из Прокупља, Куршумлије, Ниша, Лесковца, били гости и учесници такмичења. Фестивал је званично отворио већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић.

-Наравно да ми је срце пуно када вас видим у оволиком броју и када видим дечји смех. Данас ће од екипа неко победити, неко изгубити, неко ће дати кош, а неко неће, али данас сте сви победници, данас је победила кошарка, данас је победило Врање, данас су победила деца, истакао је Ненад Ђорђевић, већник за спорт и омладину Врања.

Осим великог броја учесника и њихових професора, овај фестивал увеличала су и велика имена из света кошарке. Председник кошаркашког Савеза Јужне Србије Вулета Вујић и Раде Георгиевски председник Мини баскет Савеза Србије, обратили су и поздравили све присутне у Спортскох хали.

-Прошле недеље смо имали величанствен мини баскет у Бујановцу, данас настављамо у Врању и ја ћу вам рећи два слогана и ништа више. Први је „Сачувајмо децу“ а ја додајем „За њихово срећно детињство“ и нема јаче поруке које кошаркашки југ Србије  и кошаркашка Србија шаљу данас целој Србији. Сачувајмо децу за срећно детињство, речи су Вулете Вујића, председника кошаркашког Савеза Јужне Србије.

-Дозволите да вам се у име Кошаркашког савеза Србије, у име удружења мини баскета Србије, да вас пшоздравим и да вам се захвалим што сте дошли у оволиком броју. Да још једанпут покажете да сте право благо наше кошарке и децо, наставите, да се играте, јер кошарка је наша најлепша игра. Срећно и будите весели и успешни, казао је Раде Георгиевски председник Мини баскет Савеза Србије.

По речима Вулета Вујића, неко ко је заслужан за то да Врање на кошаркашкој мапи јесте град кошарке, је професор физичког васпитања Марјан Станојковић.

-Велику захвалност дугујем мојим тренерима, играчима клуба, кадетима, пионирима, и девојкама пиониркама без чијег учешћа овај фестивал не би могао да се одржи, рекао је Марјан Станковић.

-Мислим да ћемо опет победити, али и противничка екипа је добра.

-Најважније у спорту је учествовати.

-Ми се сви заједно дружимо, лепо је има много деце. Сваки пут је успех пожељан и надамо се успеху.

Закључак са одржаног Мини бакет фестивала је у спортском духу и гласи важно је учествовати.

Please follow and like us:
Спорт