Министар Братислав Гашић састао се данас у Београду са министром безбедности Босне и Херцеговине Ненадом Нешићем

Министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић састао се данас у Београду са министром безбедности Босне и Херцеговине Ненадом Нешићем са којим је разговарао о сарадњи два министарства у области борбе против организованог криминала, ирегуларних миграција и безбедности границе.

Министар Гашић је истакао да  Република Србија поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине у складу са Дејтонским мировним споразумом и да остаје посвећена даљем унапређењу сарадње у циљу очувања регионалне безбедности.

Гашић је додао да је заједничка борба против прекограничног криминала и сузбијања ирегуларних миграција од кључног значаја за обе државе, имајући у виду да, као транзитне земље, обе трпе притисак масовних миграција.

Министар Гашић похвалио је и реализацију заједничких акција које су спровеле две полиције.

Министар Нешић захвалио се Републици Србији на избалансираном ставу по питању територијалног интегритета Босне и Херцеговине и оценио да је Србија јака и стабилна држава која тежи очувању мира и стабилности целог региона.

Министри су се сагласила да је неопходно наставити са блиском комуникацијом и координацијом два министарстава у циљу веће безбедности грађана, кроз унапређење сарадње и организацију заједничких обука двеју полиција.

Please follow and like us:
Друштво