Министар Гашић отворио модерну Полицијску испоставу Стари град у Новом Саду

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић отворио  је  данас нову,  модерно опремљену зграду Полицијске испоставе Стари град у Новом Саду и најавио нова улагања у виду побољшања услова рада полицијских службеника на подручју Јужнобачког округа.

-Ова полицијска испостава покрива урбано језгро града, виталне објекте који се у њему налазе, а оно што је такође важно, на њеној територији одржава се највећи број манифестација и културних догађаја. Управо полицијски службеници ове испоставе су надлежни за обављање комплексних безбедносних послова и задатака. Све то даје додатни значај и смисао овом пројекту, који има за циљ да пружи што већу безбедност и сигурност грађана, истакао је министар Гашић.

Министар је нагласио да је изградњом ове полицијске испоставе настављен тренд модернизације услова рада полицијских службеника  што  ће допринети њиховој ефикасности и пружити подстицај да полиција у заједници оствари још боље резултате.

-У овој згради Полицијске испоставе Стари град, урађена је и нова шалтер сала за управне послове, што ће додатно растеретити остале полицијске станице и олакшати грађанима приступ изради личних докумената и то је управо и циљ, да грађани осете ефикасност и брзину у поступању полиције, рекао је министар и захвалио председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије на подршци у реализацији пројекта, као и свих који за циљ имају унапређење услова рада полицијских службеника.

Министар се такође захвалио и градској управи Новог Сада која је обезбедила земљиште и инфраструктуру, као и средства за опремање овог објекта, као и на подршци у реконструкцији и изградњи нових објеката за потребе полиције.

-У плану је реконструкција објекта у Каћу, као и реконструкција зграде седишта Полицијске управе Нови Сад, Полицијске станице у Темерину, реновирање просторија за задржавање у пет полицијских станица на територији Јужнобачког округа, а израђена су и идејна решења за изградњу три нове полицијске станице на Клиси, Детелинари и у Футогу, истакао је министар Гашић и нагласио да наша полиција својим радом и резултатима стоји раме уз раме са европским колегама,  а МУП ће им омогућити још боље услове за рад.

Иначе, овај савремени објекат површине је око 780 квадратних метара и има модерне канцеларије, дежурну службу, просторије за прихват и задржавање доведених лица, просторије за надзор, салу за састанке и друге просторије неопходне за функционисање целе службе у свакодневном раду.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић нагласио је да је од именовања министра Гашића на челно место у Министарство унутрашњих послова покренут један велики посао осавремењавања, модернизације и побољшања услова у којима  раде полицијски службеници у свим организационим јединицама.

-Видели сте када је реч о промени начина и промени стратегије школовања полицијских службеника, да овде у Новом Саду – у Сремској Каменици имамо нову, четворогодишњу школу унутрашњих послова, практично гимназијског ранга и тамо се изводе значајне инвестиције и овде у Полицијској станици Стари град, поручио је Мировић и додао да  ће Покрајинска влада наставити да подржава овај велики талас обнове полицијских станица, реконструкције свих објеката у којима живи и ради наша полиција.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је истакао задовољство што је грађанима овог града враћена полицијска станица после више година.

-Оно што је Град урадио, преко Градске управе за имовину смо спровели овај пројекат за који је држава издвојила 142 милиона динара, Град је 18 милиона динара издвојио за комуналну и саобраћајну инфраструктуру. Објекат има 36 паркинг места, а такође смо издвојили и седам и по милиона динара за опремање објекта, рекао је градоначелник.

Он је најавио да ће се наставити са улагањима и пројектима у сарадњи са Републиком и Покрајином.

 

Please follow and like us:
Друштво