Министар Гашић са шефом Делегације Европске уније у Србији разговарао о сузбијању ирегуларних миграција

Министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Републици Србији Емануелом Жиофреом, са којим је разговарао о сарадњи у области сузбијања ирегуларних миграција и постигнутим резултатима српске полиције у области борбе против организованог криминала.

Министар Гашић је известио Делегацију Европске уније у Републици Србији о резултатима вишемесечних напора на побољшању услова свакодневног рада припадника Министарства унутрашњих послова.

Амбасадор Жиофре је још једном потврдио подршку Европске уније приступном процесу Србије и истакао значај владавине права за даљи напредак на европском путу.

Жиофре је додао да ЕУ остварује добру сарадњу са Министарством унутрашњих послова у низу области, укључујући управљањe миграцијама и цивилне заштите.

Министар Гашић и амбасадор Жиофре сагласили су се о важности наставка сарадње у области Поглавља 24, као и планирању будућих пројеката који су финансирани од стране Европске уније.

Амбасадор Жиофре је подсетио да је ЕУ до сада пружила Србији помоћ у области управљања миграцијама у износу већем од 220 милиона евра и да је спремна да настави да подржава Министарство у овој и другим областима сарадње.

 

Please follow and like us:
Друштво