Министар Гашић се састао са амбасадорком Народне Републике Кине

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се са амбасадорком Народне Републике Кине у Београду Чен Бо и изразио велико задовoљство оствареном сарадњом за време њеног мандата.

Министар Гашић изразио је захвалност амбасадорки Чен Бо на њеном личном доприносу, као и за сву помоћ коју је Народна Република Кина упутила Републици Србији у виду потребне медицинске опреме за борбу против вируса ковид-19.

Такође, министар Гашић је изразио наду да ће се наставити започети пројекти и истакао спремност за јачање сарадње на стратешком нивоу.

Амбасадорка Чен Бо је истакла да је поносна што је последње четири године са својим тимом имала прилику да допринесе унапређењу сарадње две земље, те да се без обзира на пандемијску ситуацију, сарадња Републике Србије и НР Кине непрестано развијала.

Такође, амбасадорка Чен Бо истакла је наду да ће се сарадња Министарства јавне безбедности НР Кине и Министарства унутрашњих послова Републике Србије и даље развијати и истакла личну захвалност министру за напоре које је уложио у развој сарадње две земље.

Посебно је истакла да се кинески држављани који живе и послују у Републици Србији осећају сигурно и безбедно и додала да се, с обзиром на то да су у НР Кини пре неколико месеци окончане епидемијске мере, очекује већи број кинеских туриста у Србији.

Please follow and like us:
Друштво