Министарство одбране не разматра померење границе за одлазак у пензију

Министарство одбране саопштило је да се у овом тренутку не разматрају измене и допуне Закона о Војсци Србије којим би се променила законска граница за одлазак у пензију, нити смањио износ отпремнина које се у тим случајевима исплаћују.

Такође се не разматра измена подзаконских аката који регулишу начин обрачуна јубиларних награда за професионалне припаднике Министарства одбране и Војске Србије, стоји у саопштењу.

– Указујемо да најновије саопштење Војног синдиката садржи низ спекулација на поменуте теме као и погрешна тумачења норматива попут оног – да се износ отпремнина регулише подзаконским актима чија се измена, наводно, припрема. Наиме, ово питање уређено је Чланом 88. Закона о ВС, чија се измена, понављамо – не разматра.

Подсећамо да и постојећа законска решења омогућавају продужетак професионалне војне службе уколико за то постоји потреба и сагласност лица коме се на тај начин одлаже одлазак у пензију.

Данашње саопштење Војног синдиката које садржи непроверене и нетачне информације у вези са питањима статуса и стандарда припадника МО и ВС јесте поновни неуспели покушај да се дезинформишу наши припадници и целокупна јавност – закључује се у саопштењу Минитарства одбране.

Please follow and like us:
Друштво