Миња Југовић награђена на литерарном конкурсу Епархије врањске

Миња Југовић, награђена ученица ОШ „Први мај“

На традиционалном литерарном Божићном конкурсу који организује Епархија врањска, ученица ОШ „Први мај“освојила је друго место.

Прилог: Десету годину заредом Епархија врањска организује литерарни конкурс на којем учешће узимају ученици основних школа. Ове године другу награду добила је ученица петог разреда ОШ „Први мај“ Миња Југовић. Тим поводом била је гост нашег Јутарњег програма и са својом менторком, наставницом српског језика, Јованом Илић говорила о оствареном успеху.

-Задовољни смо резултатом, Миња је написала изузетно лепу песму и тако нешто смо и очекивали од ње. Она сама пише, увек има инспирацију за писањем и увек са лакоћом напише текст за задату тему. Њена песма је „Витлејемска звезда и данас сија“, истиче наставница Илић.

Тема овогодишњег литерарног конкурса била је Божић. Награђена Миња је први пут учествовала и освојила друго место, а да ли имају у плану да се пријаве за још који литерарни конкурс, упитали смо наставницу српског језика.

-Наравно, уколико Миња има инспирацију за писање, мада она увек са лакоћом савладава све изазове. Њене песме су увек ведре, имају доста рима и лепе су за читање. Била је велика конкуренција јер је учешће на конкурсу, осим основних школа са територије града Врања, узеле су и основне школе из Сурдулице и Трговишта, објашњава наставница српског језика.

Миња воли да пише, акао резултат вредног рада, ове године пристигла је награда за сав труд и рад који ова девојчица улаже у своје писање. Представљала је своју школу на овогодишњем литерарном конкурусу и донела награду. Са њом смо причали о томе, колико је задовољна својим успехом.

-Много сам задовољна што сам освојила друго место и ово је моје прво гостовање на вашој телевизији и могу рећи да је то мој омиљени програм. Моја песма говори у Божићу и о томе како се Исус Христ родио, речи су награђене Миње Југовић.

За сам крај, Миња је изрецитовала стихове њене награђене песме.

„Витлајемска звезда и данас сија, у Витлајему на Божић, где и сија звезда чиста. Ускоро ће се опет чути за име Исуса Христа. На Марију слете анђео бели, да јој велику радост додели. Малени Исус поматаше свима, јер он превелику моћ има. Исус је само Бога следио, а неверницима крв у жилама ледио…“

Please follow and like us:
Друштво