Миодраг Ђорђевић: Свако треба да остави траг иза себе

Др Миленковић уручује признање Ђорђевићу

Миодраг Ђорђевић, старешина врањског Извиђачког одреда и професор физике у пензији, један је од добитника највишег градског признања “31. јануар.“ Каже да сваки човек иза себе треба да остави нешто.

Један од најстаријих врањских извиђача, члан Извиђачке организације од самог оснивања 1952. године, Миодраг Ђорђевић, добио је Јавно признање “31. јануар“. Признање му је додељено за увођење и примену иновација у наставном процесу, активности у стручним удружењима  и другим институцијама и органима од значаја за васпитно-образовни рад и друге активности на плану остваривања циљева васпитања и образовања.

-Ово признање врхунац је свих мојих досадашњих признања. Ја иза себе имам 45 признања, добијених од Савеза извиђача Врања, Србије, Југославије, СУБНОР-а, у настави физике многа признања, али ово признање је круна свих. Град у коме сам рођен, који је препознао мој рад за 70 година које сам посветио извиђачима, каже Миодраг Ђорђевић, добитник признања.

Цео свој живот Ђорђевић је посветио извиђачима. Доласком у школу “Вук Караџић“ преузео је одред на функцији старешине, на којој се и данас налази. Одред је под његовим старешинством постизао запажене резултате на разним такмичењима. Више пута био је првак Србије. Објавио је фељтон који се бави скаутизмом и извидништвом у Краљевини Србији, Краљевини СХС и Краљевини Југославији од 1911. до 1941. године. Аутор је изложбе “Скаутизам у Врању између два Светска рата 1911-1941. Круна његововог рада је монографија “Скаутизам у Врању 1911-2021.“

-Идеја за писање ове монографије тиња дуго. То је моја жеља била да оставим један траг Граду, Библиотеци, јер све што се радило, ако не остави траг, онда ништа, поручује Ђорђевић.

Ђорђевић истиче да неко треба да наследи оно што је он годинама радио и апелује на младе да се окрену природи.

Please follow and like us:
Друштво