Мирослав Ђорђевић добитник специјалног спортског признања Града

Мирослав Ђорђевић

Мирослав Ђорђевић из села Лопардинце, код Бујановца, члан Спортског клуба за децу са инвалидитетом „Бубамара“, добитник је Специјалног признања, на избору “Најбољи у врањском спорту“, за резултате постигнуте на специјалним олимпијадама у претходном периоду.

Похађао је школу за специјално образовање коју је успешно завршио. Тренутно је члан “Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама “Бубамара“, за који се успешно такмичи дуги низ година. Иначе, рођен је са 80 посто оштећеним слухом. Међутим, то га није спречавало да се бави спортом и постигне велике резултате на такмичењима, како у земљи, тако и на специјалним олипијадама, на којима је учествовао.

Управо ти резултати остварени на олимпијадама, квалификовале су га за спортско признање Града, на избору најбољих у врањском спорту.

-Ово ми је друго признање које сам добио. 2014. сам био спортска нада Града Врања,  ево сад спортско специјално признање, које ми много значи. Кроз труд и рад током целе године један спортиста треба да уради доста тога и да се то исплати. Надам се још многим медаљама, како на домаћим такмичењима, тако и у иностранству, каже наш саговорник.

Спортски клуб „Бубамара“ члан је Специјалне олимпијаде Србије, организације која је део Светске специјалне олимпијаде. Мирослав је до сада учествовао на три.

-Наш клуб постоји 15 година. Мирослав је 12 година са нама. Прве игре, као клуб, имали смо у Атини 2012. Мирослав нам се прикључио касније. Наступио је 2015. у Лос Анђелесу, 2019. године у Абу Дабију, а 2023. у Берлину. Наша идеја је, пре свега, да деца и омладина са сметњама у развоју, као и сва деца из масовне популације, иду на такмичења. Да се друже, да упознају пријатеље и да доживе спорт као и сви остали, рекао је Горан Јакочевски, тренер СК „Бубамара“.

Мирослав се такмичи у одбојци. Каже да му је изузетна част била да представља своју земљу на овако престижним такмичењима. Посебан утисак на њега је оставила Белгија.

-Кад сам кренуо са домаћим такмичењима за мене је био посебан понос позив да одем у Белгију, као репрезентативац и представљам Србију, додаје Мирослав.

Према речима тренера Јакочевског, Град Врање и Савез за школски спорт су им огромна подршка, када су такмичења у питању, а посебно инострана. У наредном периоду, тачније маја месеца, Град Врање би требало да буде домаћин Националних игара за децу са инвалидитетом, које би окупиле око 250 такмичара из целе земље.

Please follow and like us:
Спорт