Момировић: Робе с ознаком „боља цена“ има довољно, оштре казне за препродају

Tomislav Momirović o stanju na tržištu
Tomislav Momirović

Производа из акције „Боља цена“ има довољно и биће доступни на рафовима свих малопродајних објеката у земљи, а биће и нових, рекао је министар трговине Томислав Момировић.

– Препродаја ће се оштро сакционисати, јер циљ је да грађани могу да купе више робе за свој новац. У наредном периоду још детаљније ћемо контролисати секундарно тржиште. Робе има, брзо се надопуњују производи“, каже министар Момировић за РТС.

У акцију снижавања цена за 20 производа укључено је више од 2.500 малопродајних објеката широм Србије, а најављено је да ће се следеће недеље списак проширити за 10 до 15 намирница.

Министар трговине каже да је ова акција свеобухватни напор и трговаца и државе, и да покушавају да у производе са бољом ценом уврсте више поврћа.

– Сви се одричу дела зараде. Живимо у тржишној економији, нема забрана и никога не терамо на нешто. Желимо да грађанима омогућимо да лакше преброде ову јесен и уверен сам да се неће десити да други производи поскупе на уштрб ових“, рекао је Момировић.

Када је реч о маржама, министар трговине каже да не постоје званични подаци и да је он захвалан трговцима јер су се одрекли дела зараде, а код неких производа са „Бољом ценом“ и целе зараде.

Друштво Економија