Монографија „Укуси Врања“ пред београдском публиком

У уторак, 19. септембра са почетком у 14 часова у Галерији Завода за проучавање културног развитка биће одржана београдска промоција монографије „Укуси Врања“.

Монографија у издању Завода за проучавање културног развитка доноси причу о нематеријалној културној баштини једног града – града мерака и севдаха, стоји у позиву за промоцију.

Књига „Укуси Врања“ уредника Дејана Зaгорца и др Јелене Ђорђевић представља узбудљиву причу о културно-историјском и гастрономском наслеђу града Врања.

– На овој двојезичној монографији (српски и енглески), сарађивали су и Градска управа Града Врања, Туристичка организација Врања, Народни музеј Врање, Јавна библиотека „Бора Станковић“, Православна Епархија врањска, као и угоститељи и ентузијасти који су удружили своје снаге да бисмо сада добили ову лепу и значајну публикацију.

У склопу промоције овог издања, представићемо богату културно-историјску, шаренолику етнографску и гастрономску баштину, овог јединственог града на југу Србије – наводи се у позиву Завода за проучавање културног развитка.

Учествују: Зорица Јовић, заменица градоначелника Врања, Данијела Вићентијевић, самостални сарaдник у Mинистарству за туризам и омладину, др Бранко Красојевић, експерт за одрживи туризам, Слободан Радета, водитељ гастрономског подкаста „Умами шегрт“ и школе кувања „ Il Primo“, те уредници књиге Дејан Загорац и др Јелена Ђорђевић.

– Сигурни смо да ће ова публикација отворити врата душе Врања свим добронамерним посетиоцима и допринети да и они који не познају овај град могу да га открију са свим својим културним благом, а Врањанци и они који су већ „подлегли“ шарму ове вароши да учврсте своје утиске и стекну неке нове из другачије перспективе и да сви заједно добијемо књигу којом ћемо се поносити и коју ћемо са задовољством даривати својим пријатељима – поручују из Завода за проучавање културног развитка.

Објављивање књиге омогућило је Министарство културе Републике Србије.

Please follow and like us:
Друштво Култура