МУП: Бечка полиција нас је обавестила да девојчица на снимку није нестала Данка Илић

Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да је од стране бечке полиције обавештено да на снимку који је провераван у склопу потраге за несталом девојчицом, није двогодишња Данка Илић која је нестала 26. марта у Бањском Пољу.

Kако се наводи припадници Министарства унутрашњих послова настављају интензиван рад на проналаску девојчице и утврђивању свих околности и чињеница у вези са нестанком детета.

„Полицијски службеници из више организационих јединица МУП-а су на терену и испитују и проверавају све информације и сазнања у вези са нестанком Данке Илић“, наводи се у саопштењу.

Данка Илић нестала је 26. марта код Бањског Поља у Бору откад траје потрага за њом.

За њом је расписана и Интерполова потерница, а због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем „Пронађи ме“.

Бечка полиција саопштила је данас да је искључила повезаност особа са снимака које је у Бечу направио држављанин Србије са нестанком девојчице Данке Илић из околине Бора, након што је разјашњен њихов идентитет и са њима успостављен контакт.

„На основу истраге и пратећих чињеница, веза између особа приказаних на објављеним снимцима и нестале девојчице може се јасно и без икакве сумње искључити“, наводи се у саопштењу.

Kанцеларија бечке државне криминалистичке полиције наставља истрагу о сумњи на отмицу детета, додаје се у саопштењу.

Аустријски сајт „Kосмо“ изнео је тврдњу да је пронашао две жене и дете на основу снимка који је снимио Србин који живи у Бечу за које се сумња да је нестала Данка Илиц́ из Бора у Србији.

Румунска држављанка А.Ц.С. који живи и ради у Бечу, наводно једна од жена са снимка, у изјави за тај сајт тврди да она и њена мајка немају никакве везе са криминалним миљеом и да немају никакве везе са отмицом детета.

Румунка је, наводи Kосмо, била у Велсу када је сазнала да се њене слике деле на мрежама.

Видео-снимак аустријским властима проследио је мушкарац који је на трамвајској станици „Шотенринг“ наишао на девојчицу у пратњи две одрасле жене и уочио сличност са двогодишњом Данком Илић.

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском пољу код Бора, ушла је у десети дан.

Полиција наставља оперативан интензиван рад. Проверавају се све чињенице и сва лица која могу да се доведу у везу са нестанком девојчице. Полицијске патроле и даље су у Бањском пољу, а полиција и даље претражује терен.

Истрага је након објављивања снимка из Беча проширена и на Аустрију, а Интерпол је за малом Данком расписао жуту потерницу.

Она је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем „Пронађи ме“.

Please follow and like us:
Регион Хроника