МУП: Хапшење тројице мушкараца у БиХ који се доводе у везу са нестанком двогодишње Данке Илић

Особе које се сумњиче да су повезане са нестанком девојчице Данке Илић

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине на основу информација Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Управе за технику,  ухапсила је три особе које се сумњиче да су путем друштвене мреже „Тик Ток“ објавиле да су повезане са нестанком девојчице Данке Илић.

Припадници Службе за борбу против високотехнолошког криминала идентификовали су ИП адресу корисника налога са територије Босне и Херцеговине који је уживо на „Тик Току“ изјавио да се девојчица налази код њега у подруму.

На основу те информације Федерална управа полиције Босне и Херцеговине  ухапсила је Б.Т, З.Т и М.Т., обавила претрес и утврдила да је информација коју је изнео осумњичени лажна.

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине осумњичене ће у складу са законом привести надлежном тужиоцу на даље поступање.

Акција је спроведена у координиацији Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије, НЦБ Интерпола Београд, Министарства безбедности БиХ, Дирекције за координацију полицијских тјела Босне и Херцеговине, НЦБ Интерпола Сарајево и Федералне  Управе полиције Босне и Херцеговине, који су показали висок степен професионалности и брзо реаговали на информације добијене од МУП-а Србије.

Please follow and like us:
Хроника