МУП: Ухапшени због позивања на насилну промену уставног уређења

Hapšenje

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и надлежним тужилаштвима у Београду и Новом Саду, ухапсили су Д. К. (1988), Д. З. (1971) и Д. Б. (1987) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења, док се Д. Б. терети и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Тројица ухапшених терете се да су позивали грађане да се окупе у већем броју у Београду и да насилно сруше Владу и председника Републике Србије.

Полиција је код Д. Б. пронашла карабин са оптиком и припадајућом муницијом који му је, како се сумња, претходно предао М. Ј. (2001), који је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. М. Ј. је, како се сумња, то оружје претходно отуђио, па се терети и за кривично дело тешка крађа.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја ухапшен је и И. Т. (1995).

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежним тужилаштвима, наведено је у саопштењу МУП-а.

Please follow and like us:
Хроника