МУП: Ухапшено шест миграната после јутрошњег обрачуна две групе

У опсежној акцији припадника Министарства унутрашњих послова у Кикинди спроведеној након јутрошњег ватреног обрачуна две групе миграната, у Хоргошу, у ком су погинула три ирегуларна мигранта, а један повређен, ухапшена су четворица држављана Авганистана и двојица држављана Турске због постојања основа сумње да су извршили кривичнo делo недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У напуштеном објекту у ком се догодила пуцњава и у ком су осумњичени затечени, полиција је пронашла аутоматску пушку са више десетина комада припадајуће муниције.

Истовремено, припадници полиције су претрагом терена пронашли још једну аутоматску пушку, као и још 79 ирегуларних миграната који су превезени у прихватне центре.

Рањеном мигранту указана је медицинска помоћ, а наставља се интензиван рад на расветљавању свих чињеница и околности овог догађаја.

Шесторици осумњичених ирегуларних миграната је, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Суботици, одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Please follow and like us:
Друштво