Нови амбијент за ученике Музичке школе

Полазници Музичке школе кренули су са радом у новим просторијама. О томе колико задовољства и среће има међу децом али и запосленима, због бољих услова за рад, разговарали смо са директорком ове школе, Тањом Близнаковски Јовановић.

Деца врањске музичке школе су одушевљена новим просторијама. Кућа је комплетно реновирана, струја, вода, под. Спуштени су плафони јер су били изузетно високи објашњава Јовановићева. Грејање је на топлотне пумпе. Тако да су деца и професори јако задовољни.   

– Годинама уназад има доста заинтересоване деце која не упишу нашу школу јер нисмо имали довољно просторија. Класе су се шириле и била је потражња за неким инструментом више. И у разговору са руководством Града дошли смо на идеју да се нађу нове просторије које би одговарале нашим потребама. Град је расписао јавни оглас за оне који би желели да уступе своје просторије Музичкој школи. Тако да је ова кућа , у којој се налазимо, била најидеалнија за потребе наше школе. Град је узео ову кућу под закуп за нашу школу, рекла је директорка Музичке школе .

Поред манифестације коју Музичка школа традиционално обележава у мају месецу, према речима наше саговорнице, у плану је да конкуришу за организацију фестивала уметничких и балетских школа из Србије у Врању.  

Музичка школа у фебруару креће са такмичењима у свирању инструмената, хорског певања, ансамбла. А до тада вредно раде са полазницима ове школе, како резултати не би изостали. 

Друштво