На посебан број телефона за пријаву вршњачког насиља већ стигла два позива

Канцеларија за младе део је Локалне мреже за борбу против вршњачког насиља, али ту су и други млади људи у тиму, који својим активизмом доприносе превенцији.

Локална мрежа за борбу против вршњачког насиља на последњем састанку усвојила је низ мера, међу којима је и посебан број телефона за пријаву вршњачког насиља, и то 064 859 08 62.

-Тај број је додељен Канцеларији за младе, зато што смо у претходном периоду остварили одличан однос са младима и овим путем бих хтео да их оснажим све да слободно пријаве, да кажу које проблеме имају, све је анонимно, како би предузели одређене мере. Већ смо имали две пријаве путем телефона и проследили даље, одмах су предузете мере, приступило се решавању проблема. Један случај је био ван нашег града, тако да смо их упутили на државне органе, а други са територије града, тако да су већ данас предузете мере, каже Лука Трајковић, координатор Канцеларије за младе.

Млади су доста упознати са самим вршњачким насиљем, шта јесте, а шта није насиље, али не знају много о томе како да реагују када се оно деси. Канделарија за младе је, из тог разлога, у претходном периоду реализовала низ радионица, путем којих су млади едуковани како да пријаве насиље и коме све треба да се обрате.

-У наредном периоду радићемо на изради Локалног акционог плана и посветићемо се раду са родитељима и организовати велики број различитих спортских турнира, како би младе укључили у спортске активности, најављује Трајковић.

Наставиће се са радом на свим пољима и нивоима друштва, како би се превентивно деловало, јер је превенција у овом случају најважнија.

Please follow and like us:
Друштво