На светском првенству у каратеу десет Врањанаца

Светско првенство у каратеу ове године требало је да се одржи у Копру у Словенији, али одлука је промењена и част да организује овај велики спортски догађај припао је Србији. На првенству, које ће октобра бити одржано у   Београду, учествоваће и десет такмичара из карате клуба ‘’Врање’’.

Карате клуб „Врање“ постоји преко 50 година. Упорношћу тренера и ангажовањем каратиста, клуб наставља да бележи сјајне резултате, како у земљи тако и у свету.

-Карате клуб „Врање“ учествоваће на светском првенству у каратеу и ове године у Београду. Наш клуб ће представљати  десетак чланова, који су наравно део репрезентације Србије. Биће такмичара и у катама и у борбама и од њих очекујемо да понове успех из Мађарске. Репрезентација Србије бројаће око 150 такмичара а укупан број такмичара из целог света биће преко 3 хиљаде, каже  за наш програм председник и тренер овог клуба Ратко Крстић .

Богдан Крстић члан карате клуба „Врање“ има доста запажених резултата, воли карате и био је члан репрезентације Србије на светском првенству у Чешкој.

-Бавим се каратеом од своје 6. године и имам браон појас, а на овогодишњем светском првенству очекујем златну медаљу, категоричан је Богдан Крстић који истиче да ће се такмичити у категорији борба.

Почео је да тренира фудбал још у вртићу па се пронашао у каратеу. Воли да напредује у овом спорту а иза себе има доста такмичења и освојених златних медаља али светско првенство му је изазов.

-Почео сам да тренирам карате од своје 6. године а на овом светском првенству очекујем злато. Школу и остале обавезе успевам да  усклађујем уз добру организацију, каже самоуверено Илија Крстић члан карате клуба „Врање“.

Please follow and like us:
Спорт