На тренингу са млађим Пантерима

КК „Пантери“

Кошаркашки клуб „Пантери“ из Врања основан је 2005. године. Превасходно је био клуб млађих категорија, а од пре 4 године имају и сенироски састав, који се такмичи у Првој регионалној кошаркашкој лиги „Исток“ . У клубу има 7 такмичарских селекција. Присуствовали смо једном њиховом тренингу како бисмо поразговарали са најмлађим надама кошарке.

Након завршене сезоне са сениорским тимом у Првој лиги Исток, Пантери настављају тренинге са млађим селекцијама, без паузе. На тренингу  смо затекли најмлађе кошаркаше, али и девојчице, које успешно тренирају од самог оснивања клуба, а у систему такмичења су задњих пет година.

Млађе селекције КК „Пантери“

-У нашем клубу имамо седам такмичарских селекција. Од тога, пет мушких и две женске. Имамо поред сениора, кадете, пионире, млађе пионире, пионирке и млађе пионирке. Ово је једна група девојчица, али имамо и школу кошарке, тако да имамо око 70 девојчица укупно, које тренирају, рекао нам је тренер Пантера Маријан Станојковић.

Маријан Станојковић – тренер

У разговору са најмлађим кошаркашима клуба, сазнали смо због чега воле кошарку, а и који им је омиљени кошаркаш и да ли имају идола.

Након мини баскета у Власотинцу, на којем су већ учествовали,  млађе баскеташе очекује 12. маја „Баскет фестивал“ у Бујановцу, а онда 26. маја Врање ће по пети пут бити домаћин овог догађаја.

Please follow and like us:
Спорт