На тргу Станише Стошића мермер “ Плави ток“

Поплочавање трга Станише Стошића

Урбанизам сређује град, ради се на тргу Станише Стошића, поправљене су играчке у Градском парку, сређиваће се хоризонтална и вертикална сигнализација, попуњаваће се рупе.  За поплочавање трга утрошено је 250.000 динара, а за крпљење ударних рупа обезбеђена су 3 милиона динара.  Да буде лепо и за домаћине и за оне који нам долазе.

Реконструисан је Народни музеј и утрошена су велика средства, на иницијативу руководства Града. Такође, успели су да обезбеде и нову, вредну поставку за Музеј, а уређен је и простор око њега. Међутим, поново се уређује тај простор.

 -После неколико година, на иницијативу градоначелника, кренули смо са заменом мермерних плоча, ради се о мермеру “Плави ток“, добром  и скупом, јер су ту аутомобиле паркирали несавесни грађани. Ми смо стално постављали стубиће и жардињере, али нисмо успели да их спречимо и око 20 квадрата плоча је поломљено. Ми смо плоче набавили, а радници ‘’Комрада’’ постављају бесплатно плоче и захваљујемо им се на томе. За дан, два ћемо завршити радове  и позивам грађане да их чувају и да не ломе – каже директор Урбанизма Дејан Станојевић.

Биће уређена и чесма на тргу Станише Стошића, која је сада прекривена графитима . И  калдрмисана стаза према Харемлуку ће бити сређена,  каже Станојевић.  Несавесно понашање појединаца,  трошак је из џепа сваког грађанина. Због тога су трпеле и играче у Градском парку, које су запослени у Урбанизму, по ко зна који пут, поправили. Осим тога, кренуло се и у расписивање јавних набавки за оно што, треба тек да се уради.

 -Као што је хоризонтална и вертикална сигнализација, крпљење ударних рупа, зимска служба, радимо на Плановима генералне регулације и захвални смо што смо потписали те уговоре с а Градом. Имамо четири месеца да то урадимо, каже директор.

Направљена је нова организација у Урбанизму, а то значи да у канцеларију број 3 грађани могу да дођу и пријаве сваки проблем који је у делокругу рада предузећа. У претходном периоду, једна  екипа запослених обишла је цео град и забележила сваки проблем на који је наишла, тако да ће се доста радити у наредном периоду, најављује директор.

Please follow and like us:
Друштво