Начелник Управе полиције: Повређено осам полицајаца, три сата полиција трпела нападе

Извор: Танјуг

Начелник Управе полиције Ивица Ивковић изјавио је да је у синоћном покушају насилног уласка у Скупштину града Београда повређено осам полицајаца од којих ће један данас бити оперисан.

Окупљена лица су више сати нападала полицијске службенике, гађала их каменицама, моткама, дрвеним палицама. Цео тај покушај насилног уласка трајао је до 21.50. Припадници МУП су три сата трпели нападе, уздржавали се од интервенције у ишчекивању да насиље неће ескалирати и да ће насилници престати са нападом“, рекао је Ивица Ивковић на конференцији за новинаре.

-Навео је да је том приликом на жалост, повређено осам полицијских службеника, међу којима и они који су задобили тешке телесне повреде. Један од њих ће данас бити подвргнут хируршкој интервенцији. Покушај насилног упада у Скупштину града и напад на полицију трајао је у периоду од 18.55 до 21.50, рекао је Ивковић. Он је рекао да је око 18.00 часова дошло до непријављеног окупљања грађана у организацији коалиције Србија против насиља испред зграде Републичке изборне комисије у Улици Краља Милана број 14. Том приликом окупило се око 2.490 грађана, а током овог јавног окупљања више политичких представника наведене коалиције се обратило присутнима и из њихових говора већ се могу предвидети и наслутити даљи развој ситуације. Тиме су само потврђена сазнања којима наша служба безбедности располаже и која су предочена представницима коалиције Србија против насиља на састанцима одржаним у Министарству унутрашњих послова 12. и 16. децембра, рекао је Ивковић. Навео је да су представници те коалиције негирали те информације и дали гаранције да до таквих инцидената и немира неће доћи. Оно што смо видели синоћ испред Скупштине града, у потпуности је, нажалост, потврдило сазнања МУП и осталих служби безбедности, показало друго, очигледно – право лице и намере ових скупова, нагласио је Ивковић.

Please follow and like us:
Друштво