Нађа и Олга међу најбољим рецитаторима

Нађа Ковачевић и Олга Миловановић

Нађа Ковачевић, ученица четвртог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ и Олга Миловановић, ученица трећег разреда ОШ „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање освојиле су прво и друго место на смотри рецитатора под називом „Песниче народа мог“. Оне су се представиле песмама „Рођење мог брата“ Данијеле Квас и „Лав коме је пукао шав“ Владимира Андрића. Ове талентоване девојчице биле су гошће Телевизије Врање и пренеле нам утиске о свом учешћу на овом такмичењу.

На недавно одржаној смотри рецитатора „Песниче народа мог“ окупили су се ученици основних и средњих школа са територије Града. Надметали су се у рецитовању поезије  , а за свој наступ су, према правилима такмичења, имали максимално три за основце, односно четири минута за средњошколце и они су углавном рецитовали поезију домаћих аутора.

Трочлани жири je ове године имао могућност да одабере више од троје, који ће бити награђени уколико се  истакну својим рециталом. Олга и Нађа нагласиле су да су имале само позитивну трему.

-Веома сам срећна, нисам очекивала прву награду. Надала сам се, али нисам очекивала с обзиром да је била јака конкуренција. Ништа не очекујем, надам се, даћу све од себе, потрудићу се, па шта буде биће – нагласила је Нађа.

-Била сам много срећна када сам чула да сам друго место, нисам очекивала. Надам се да ћу победити и да ћу да идем на Републичку смотру- додала је Олга.

Олга се такмичи и у математици и освојила је друго место на окружном такмичењу и иде на фолклор док је Нађа наклоњена глуми и гимнастици.

Рецитаторска смотра први пут је одржана 1969. године, а ову традицију негује ЈУ „Народни универзитет“, док је покровитељ догађаја Град Врање. Награђени ученици обезбедили су пласман на Окружну смотру у Сурдулици, која ће бити одржати 11. априла, а најбољи рецитатори из целе земље окупиће се на Републичкој смотри у Ваљеву.

Please follow and like us:
Култура Образовање