Надзорни орган Баба Златине: Демантујем све злураде и нестручне коментаре на рачун радова у овој улици

Баба Златина улица реконструисана је у духу традиције, и заједно са значајним културно-историјским објектима који се налазе овде, представља праву амбијенталну целину.

Радови на реконструкцији Баба Златине улице су завршени. Радило се темељно и детаљно, међутим увек има и оних који тај рад оспоравају.

-Остао је још један технички прикључак, који је привремени за атмосферску канализацију, јер смо обуставили сечење Лунгине улице, зато што је то релативно нова улица и нисмо хтели да се асфалт сече, него чекамо машину Водовода да се ослободи и она ће да изврши подбушивање испод улице и да прикључи цео систем Баба Златине на градски систем атмосферске канализације. То је један од коментара неких незадовољника, међутим незадовољних ће увек бити, увек ће бити критичара, наше је да радимо и могу да кажем да су овде радови изведени по пројекту, да су сви прилази локалним двориштима изнивелисани, тако да људи немају проблема, и да демантујем све злураде и нестручне коментаре, и појединих медија, и врло малог броја становника ове улице, јер је већина њих задовољна, каже архитекта Чедомир Марковић, Надзорни орган.

Пројекат је рађен тако да се сачува дух старог Врања, јер се у овој улици налази и Музеј-кућа Боре Станковића, као и Свеправославни центар Преподобни Јустин ћелијски и врањски.

-Једна група њих је очигледно била за то да се ова улица асфалтира, што је апсолутно неприхватљиво, јер је део амбијенталне целине са објектима који се овде налазе, други очигледно имају проблем што се било шта ради у граду, вероватно су задовољни како је то раније изгледало, додаје Марковић.

Позитивно мишљење на изведене радове дао је Завод за заштиту споменика културе из Ниша. Тренутно је у току технички пријем радова, тако да ће улица ускоро имати употребну дозволу.

Please follow and like us:
Друштво