Награде за најбоље на ликовно-литерарном конкурсу

Награђени радови

У сали Дома здравља у Врању додељене су дипломе и награде деци чији радови су били најбољи на конкурсу „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“. Салу су испунили предшколци из ПУ „Наше дете“  и ученици основних школа.

Конкурс „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“ расписао је Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Врање у оквиру обележавања Недеље уста и зуба. Из Завода поручују да су се многи радови истакли својом лепотом, идејом, маштовитошћу, креативношћу и да деца скроз своје цртеже и стихове шаљу јасну поруку да се здравље уста и зуба мора чувати.

– Ја сам освојила прву награду на литерарном конкурсу „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“. Било ми је занимљиво док сам спремала свој рад и жељно сам ишчекивала резултате,каже Николина Поповић.

– Ја сам писала песмицу и освојила сам друго место, додаје Ана Анђелковић.

– Ја сам освојила трећу награду и цртала сам цртеж. Цртала сам корпу са воћем и цртала сам зубе, додаје Неда Петровић.

–  Освојила сам похвалу за шарени цртеж на ком су нацртани зубићи, поручује Емина Петковић.

– Освојила сам треће место, цртала сам два зубића од салвета, додаје Маша Младеновић.

– Писала сам песму и освојила сам друго место. Доктори кажу да је битно да се перу зуби свакога дана јер ако се не перу може да дође до прљања, кварења и болова, каже Лара Анђелковић.

– Цртала сам зубе и освојила сам друго место, поручује Валерија Јовановић.

– Захваљујем се што сте препознали значај здравља уста и зуба и што сте учествовали на конкурсу и тиме сте допринели да конкурс буде успешан,а главни циљ конкурса је усвајање здравих навика. У Центар  је пристигло доста радова, учествовало је 14 основних школа и 10 вртића тако да је пристигло 348 ликовних и литерарних радова, поручује др Марија Накић.

Циљ овог конкурса је да подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и у основним школама на тему оралног здравља. 

Please follow and like us:
Друштво Здравље