Награђени ученици ОШ „Радоје Домановић“

Нађа Пешић, Роберт Цветковић и Данило Тројановић у студију Радио телевизије Врање

Ученици ОШ „Радоје Домановић“ на републичком такмичењу из енглеског језика, које је одржано у Београду, освојили су друго, треће и пето место. Уз помоћ наставнице енглеског језика и менторке на такмичењу Маје Костић, труд и рад ово троје ученика је први пут и награђен овако високим наградама.

Након три нивоа такмичења, Данило, Роберт и Нађа, ученици седмог разреда ОШ „Радоје Домановић“ својим знањем и постигнутим успесима, пласирали су се на републичко такмичење из енглеског језика, одакле доносе веома значајне награде. Тим поводом смо разговарали са њима и о њиховим утисцима.

-Ово је било феноменално искуство и поносан сам што сам освојио друго место. Мислим да ће ми ово доста помоћи за упис у средњу школу, али и за квалификацију за ђака генерације, нагласио је Роберт Цветковић, добитник другог места на републичком такмичењу.

-Ово такмичење и није било доста теже од претходних. Сматрам да ће ми овај успех са  помоћи приликом уписа и бодова за средњу школу и надам се да ћу наредне године освојити и бољи пласман, како бих себи показао да могу више и боље, речи су Данила Тројановића, добитника трећег места на републичком такмичењу.

По њиховим речима, конкуренција је била јака, такмичење је било у писаној форми и тестови су били нешто захтевнији од општинског и окружног такмичења, међутим, њихово знање је добило и потврду, овог пута у виду награда од другог до петог места.

-Било је стварно лепо искуство, упознали смо и неке нове људе, стекли нова пријатељства и видели колико знамо и можемо, али и научили нешто ново, истакла је Нађа Пешић, добитница петог места на републичком такмичењу.

Додатна припрема за републичко такмичење није била потребна, јер су ученици из ОШ „Радоје Домановић“ доста радили на припреми претходних такмичења. Са такмичења које је одржано на Филолошком факултету, а које је окупило 1300 ученика седмог разреда, носе предивна искуства и верификацију знања које су својим трудом и радом стекли.

Please follow and like us:
Образовање