Најугроженијима Град помаже да набаве огрев

Континуирано се грађани обраћају локалној самоуправи када се нађу у било којој врсти невоље. Траже једнократне помоћи и добијају, јер редовно заседа Комисија. Брине то што је све више захтева за лечење од тешких болести. Што се тиче осталих помоћи оне иду редовно.

Прво хладније јутро ове јесени и већ сви помисле на грејање. Многи су већ набавили енергент, али има и оних који нажалост, то не могу. Годинама уназад Град помаже једнократним помоћима онима који су у социјалној потреби, а приоритет је на породицама са децом.

-Ту се ради о људима који су радно неспособни, имају придружене болести, корисници су новчане социјалне помоћи или имају мале пензије и ми одобравамо. Очекује се да ове недеље буде Комисија, тако да ако није поднео захтев, а има потребе, може да се обрати, поднесе захтев у Центар и биће одобрено – каже Данијела Милосављевић, градска већница.

И не помаже Град само када је огрев у питању. Сваког месеца се издваја за једнократне помоћи, а нажалост у последње време је највише оних који траже помоћ за лечење, истиче већница.

– Онколошки пацијенти када су у питању, без обзира на то што добијају преко РФЗО-а, потребна је и помоћ Града и државе за квалитетније лечење тих људи. Тако да у тим случајевима одобравамо и дајемо подршку . објашњава већница.

Најмање је захтева за егзистенцијалне потребе. Ипак, дешава се да има и злоупотреба, али томе се полако стаје на пут.

-Тенденција јесте смањење броја корисника новчане социјалне помоћи. Центар је увео нови систем регистрације корисника и аутоматски се прерачунава ко има право. Сада су много ригорознији што се тиче одобрења – каже Милосављевићева.

Неће се искоренити те врсте давања, али добро је за саме појединце да буду егзистенцијално стабилни, а Град је ту да помогне кад је неопходно, истиче већница.

https://youtu.be/RnD4tpkm1Xs

 

Please follow and like us:
Друштво