Након вишемесечне међународне истраге ухапшени припадници организоване криминалне групе

Hapšenje

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала и Управе граничне полиције, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечне међународне истраге са полицијама Мађарске и Чешке Републике ухапсили су, на подручју Суботице, четири припадника организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи и удруживање ради вршења кривичних дела.

Ухапшени  су А. В. (1985), А. П. (1992), Х. Е. (2002) и Х. Б. (1993), док ће кривичном пријавом бити обухваћено још шест припадника ове организоване криминалне групе који се тренутно не налазе на територији Србије, и то држављанин Турске, три држављана Чешке Републике, држављанин Србије и држављанин Бугарске.

Они су, како се сумња, од средине маја 2022. до средине јануара 2023. године, за новчани износ од 1.000 евра по мигранту, омогућили недозвољен прелаз државне границе између Србије и Мађарске за више десетина држављана Турске, као и њихов илегални транзит до земаља Европске уније.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Please follow and like us:
Некатегоризовано