Хапшења у Бујановцу и Врању због кријумчарења људи

Фото: МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала УКП, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе у Врању, у координацији са Вишим јавним тужилаштвом у Пироту и Вишим јавним тужилаштвом у Врању, ухапсили су на подручју Врања и Бујановца М. В. (1994), Б. Н. (1977) и Н. Т. (2003) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Такође, против двојице седамнаестогодишњака биће поднета кривична пријава Вишем јавном тужилаштву у Врању, због постојања основа сумње да су извршили исто кривично дело.

М. В, Б. Н. и Н. Т. се сумњиче да су од половине јула до друге половине октобра 2023. године за најмање 107 ирегуларних миграната, омогућили недозвољен транзит кроз Републику Србију у циљу даљег недозвољеног транзита и недозвољеног прeласка државне границе.

М. В. и Б. Н. се сумњиче да су ради стицања финансијске користи, сачинили план деловања да за финансијску корист организују прихват ирегуларних миграната који су на незаконит начин из Републике Северне Македоније или Републике Бугарске ушли на територију Србије, ван места одређеног за прелаз државне границе, а које је потом, како се сумња, превозио Н. Т.

Они су, како се сумња, у близини државне границе Републике Србије са Републиком Бугарском, код Димитровграда, Пирота, Босилеграда и Бесне Кобиле, уз помоћ осумњичених седамнаестогодишњака, организовали недозвољен транзит ирегуларних миграната преко територије централне Србије до Београда, у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске уније.

Потом су, како се сумња, припадници ове криминалне групе остварену финансијску корист делили у зависности од њиховог задатка у оствареној појединачној радњи.

Такође, приликом претреса стана и других просторија осумњичених пронађени су и привремено одузети мобилни телефони и два путничка моторна возила.

М. В, Б. Н. и Н. Т. су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Пироту.

Please follow and like us:
Друштво Хроника