Незабележен феномен на политичкој сцени у Србији – Политичари протестују против студената који се боре против говора мржње

Данас се испред Филозофског факултета у Новом Саду десио феномен који никад није виђен на политичкој сцени Србије.
Наиме, студенти са Универзитета у Новом Саду су реаговали на скандалозан говор мржње Динка Грухоњића на прошлогодишњем фестивалу Ребеду у Дубровнику. Реакција студената је довела до блокаде Филозофског факултета, након што управа факултета није хтела да одговори на захтеве студената и осуди говор мржње.

Након тога, дешава се незабележен феномен у политичкој историји Србије. Политичари уместо да осуде говор мржње и подрже студенте, долазе и протестују против истих оних студената који желе да се говор мржње осуди и санкционише.

Приметно је данас да су се испред Филозофског факултета окупиле неке од вођа опозиције, политички активисти, професионални демонстранти и професори који су на најгрубљи начин довели до питања аутономију универзитета.

Оно што највише упада у очи јесте чињеница да студенти нису били испред Филозофског факултета и да се данашњи скуп претворио у политички митинг дела опозиције.

Из тог разлога, студенти су на овај политички феномен опозиционарима и професионалним демонстрантима одговорили паролом, где су вам студенти?

nsuzivo.rs

Please follow and like us:
Друштво Политика