Нина Тасић и Илија Стојадиновић награђени рецитатори

Нина Тасић и Илија Стојадиновић ученици трећег разреда Гимназије „Бора Станковић“ и Техничке школе освојили су прво и друго место на смотри рецитатора „Песниче народа мог“. Представили су се „Љубавном песмом“ Мирјане Бобић Мојсиловић и песмом „Човек пева после рата“ Душана Васиљева.

Око седамдесетак деце школског узраста надметало се у рецитовању поезије углавном домаћих аутора на традиционалној смотри рецитатора под називом ‘’Песниче народа мог’’. Гости нашег Јутарњег програма били су награђени ученици Илија Стојадиновић који је освојио прво место и Нина Тасић која је освојила друго место.

Нина и Илија нагласили су да имају искуства у рецитовању и да планирају да се такмиче и даље, да воле глуму и да похађају драмску секцију и школу глуме.

-Рецитовањем се бавим из основне школе и уживам у томе. Прошле године сам учествовала и ишла сам на окружном у Сурдулици и нисам освојила ништа, али можда ове године – рекла је Нина.

Овогодишњи трочлани жири бирао је најбоље рецитаторе, а имали су могућност да одаберу више од троје уколико се истакну својим наступом. Сви учесници су имали четири минута да се представе.

-У основној школи нисам нешто много учествовао на рецитаторским такмичењима, то је више у средњој школи узело маха. Ја и пишем, али не објављујем нигде, то је више за мене, а волим и да читам- додао је Илија .

Смотра се одржава од 1969. године, а ову традицију дугу више од пола века негује ЈУ „Народни универзитет“, а покровитељ је град Врање. Награђени ученици су поред награда осигурали и пласман на Окружну смотру која се у априлу одржава у Сурдулици, а најбољи рецитатори из целе државе окупиће се на Републичкој смотри која се одржава у Ваљеву.

Please follow and like us:
Култура Образовање