Нова инвестиција у Врању, вредна 2,8 милиона евра

Влада Србије дала је сагласност за закључивање нових уговора са шест привредних друштава о инвестиционим пројектима, чија је укупна вредност улагања већа од седам милијарди динара, што ће допринети отварању нових 1.180 радних места у Крагујевцу, Нишу, Крупњу, Суботици, Врању и Аранђеловцу, саопштило је Министарство привреде.

На предлог Министарства привреде, Влада је дала сагласност за закључивање уговора са шест компанија, на основу којег ће бити отворено 1.180 радних места.

Компанија „Хаикс Опрема“ планира успостављање производње обуће у Врању, а захваљујући томе биће инвестирано 2,8 милиона евра и запослен 651 нови радник на неодређено време до краја 2025. године, објавило је Министарство привреде.

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали је рекао да Министарство привреде на овај начин наставља државну политику привлачења директних страних инвестиција, као и политику подршке домаћих инвестиција.

– Ни у једном тренутку нисмо стали са инвестицијама: из дана у дан, из месеца у месец, из године у годину повећавамо плате и пензије, а тиме и животни стандард грађана Србије.

Управо та улагања су нам омогућила раст БДП-а, а из раста БДП-а финансирамо изградњу инфраструктуре и повећање плата – указао је Синиша Мали.

У Србији су стране директне инвестиције прошле године достигле износ од 4,4 милијарде евра, што је рекорд упркос кризи која ломи и много јаче економије од наше, додао је министар.

– Србија је постала атрактивна и конкурентна, постала је право и најбоље место за улагање и зато нам је никада мања стопа незапослености и, кроз улагања у инфраструктуру и даље подизање плата и пензија, хоћемо, не само младима да обезбедимо боље и лепше место за живот, већ и да подигнемо квалитет живота у целости – истакао је министар Мали.

Добар је сигнал што инвеститори даље шире своје инвестиције, улажу у нове пројекте и на тај начин додатно запошљавају људе, додао је министар.

Како најављује Министарство привреде, већ у септембру предстоји нови циклус улагања у машине, опрему и производне погоне и запошљавање у општинама и градовима Србије.

Please follow and like us:
Друштво Економија