Нова Пиксијева брука! Србији лекцију одржала некада редовна муштерија усред Београда!

ИЗВОР: 24 Седам

Обрукала се Србија под вођством Драгана Стојковића Пиксија. Поново, после бламажа против Камеруна и Швајцарске на Мундијалу у Катару, те једва избореног ремија у прошлој репрезентативној акцији у Бугарској.

А вечерас је потврђено – критике и неке не баш пријатне речи који су ишле на адресу селектора после издања која су нас коштала експресног враћања са планетарног шампионата, са ове дистанце, и те како су биле на месту. Јер, победе против Црне Горе и Литваније на старту квалификација за ЕУРО само су замаскирале све оно што је на површину изашло у прошлој акцији против Бугарске и поготово вечерас против Мађара, који су некада мечеве са „плавима“ напуштали са пет или чак седам лопти у својој мрежи (5:0, 7:1 1997. године).

У моменту када су могли да направе, можда и пресудан, корак ка пласману на ЕУРО, Орлови су пали усред Београда и то од селекције која је некада била редовна муштерија нашег националног тима! На стадиону „Рајко Митић“, после преокрета који су направили за само два минута, Мађари су савладали Тадића и другове за бег на три бода предности и прво место квалификационе групе – 2:1.

Духови који су се у Орлове увукли на Мундијалу у Катару очигледно још лутају свлачионицом Србије. После спектакуларног пласмана на планетарни шампионат, Пикси као да је изгубио дозу ауторитета над тимом, који није ни сенка онога који је херојски срушио Португал и Кристијана Роналда усред Лисабона, иако је вечерас све почело идилично.

Спорт