Novi recept za fotelju: Burek pun ko profesorov CV

Izvor: 24sedam.rs

Izvor: 24sedam.rs

Ovoga puta iznet je „pametan“ predlog Đilasovog kandidata za gradonačelnika Beograda Vladimira Obradovića

Nakon što se na mrežama pojavila pesma koja je verno prikazala ponašanje vođa bivšeg režima koje i dalje žude da se vrate u fotelje iz kojih su tako slatko krali i bogatili se, sada se pojavila još jedna, koja će, ne sumnjamo, zaboleti predstavnike NATO opozicije.

Ovoga puta u pesmi je iznet „pametan“ predlog Đilasovog kandidata za gradonačelnika Beograda Vladimira Obradovića.

Novi recept za vlast

Naime, kandidat koalicije „Srbija protiv nasilja “ želi da nahrani Beograđane, nesebično, kao svoju porodicu…

Pošto je nedavno na sednici Skupštine rekao kako svoju petočlanu porodicu hrani burekom i jogurtom, možda je plan da, ukoliko bi došao na mesto prvog čoveka prestonice, isti „plan ishrane“ prepisao i sugrađanima.

– Ja imam troje dece i kad za našu petočlanu porodicu kupim burek i jogurt, to košta 1.000 dinara. Ako bismo mi jeli burek tri puta dnevno, to bi bilo 3.000 dinara – rekao je Obradović i istakao kako je to luksuz koji prosečna porodica ne može da priušti.

Koliko je ova izjava besmislena potvrdio je i francuski humanitarac Arno Gujon,napisavši na društvenoj mreži „X“ sledeće reči:

-Ono što je burek + jogurt u Srbiji (200 dinara), to je sendvič + kolačić u Francsukoj (10€). Kad bi jedna petočlana francuska porodica jela to za svaki obrok, koštalo bi je 4500€ mesečno! Što je duplo više od prosečne plate. Zato Francuzi ne jedu u pekarama, već kuvaju i jedu na kašiku. Baš kao i Srbi. Em je zdravije, em je jeftinije…

U najnovijoj pesmi koja je objavljena iznosi se novi „recept za vlast“ prepisan od pomenutog Obradovića i njegovog mentora Dragana Đilasa.

„Poštovani Beograđani,
Spremamo za vas novi recept za burek, novi recept za vlast.
Unutra nema ništa, al obećavamo sve, Điki i Miki smislili nove ukuse
Kečap i nutela, džem i mortadela, luk sa puno krema, predizborna šema.
I slatko i slano, sve je pomešano, kiselo i ljuto, zeleno i žuto…
Hej, profesore, tebi i burek prazan je, pitamo se ko si ti, prazan ti je i CV!“

Sve pomešano, posebno zeleno i žuto, jasno ukazuje na izbornu listu sramnog naziva „Srbija protiv nasilja“, u kojoj je, kako naš narod kaže, skupljeno „S koca i konopca“…

Draži mu prazan CV nego rad za Vladu
CV koji se pominje u pesmi aludira na njegov sraman pokušaj da sakrije činjenicu da je radio za Vladu Srbije, pa je odlučio da u zvaničnoj biografiji to sakrije!

On se nedavno našao na meti kritika na društvenim mrežama zbog svoje biografije u kojoj nije navedeno da je tokom 2018. godine radio kao savetnik proruskog ministra Nenada Popovića u Vladi Srbije.

Ova činjenica je izazvala veliku pažnju javnosti, a posebno je bila sporna jer je Obradović deo opozicione koalicije koju u suštini predvodi Dragan Đilas.

Uz to, profesor Obradović koji radi na Fakultetu organizacionih nauka (slučajno, još jedna državna ustanova), i dalje je na državnim jaslama jer je angažovan i u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu gde je samo ove godine uzeo 379.478 dinara!

Ostatak teksta pesme možete pročitati ispod:

„Poštovani Beograđani, tražimo od vas da jedete burek, ako date glas, bar tri puta dnevno, i to biće sve… Profa nudi burek moj Beograde.

Kečap i nutela, džem i mortadela, luk sa puno krema, predizborna šema.
I slatko i slano, sve je pomešano, kiselo i ljuto, zeleno i žuto…
Hej, profesore, tebi i burek prazan je, pitamo se ko si ti, prazan ti je i CV…“

Please follow and like us:
ИЗБОРИ