Нови део возног парка Града на годишњем нивоу на гориву штеди 3 милиона динара

Колико пута смо дошли до закључка да је исплатљивије купити ново, него поправљати старо? Колико пута нам се десило да нам и мајстор каже да нам се не исплати поправка? Уз прави савет на крају стигну и добри резултати.

Ово важи за све који управљају новцем, не само када су домаћинства у питању. Тако је наша локална самоуправа донела одлуку да набави нове аутомобиле за потребе локалне самоуправе и због тога била критикована, каже већник Бојан Костић.

– Наша локална самоуправа је једна од најудаљенијих од Београда. Наша возила прелазе годишње око 60.000 километара. То доводи до тога да је апсолутно економски оправдано да Градска управа има нова возила и што се тиче потрошње горива, али, пре свега, безбедности за запослене, који обављају своје послове код надлежних министарстава и републичких органа. Ми само на уштеди горива на годишњем нивоу око 3 милиона динара , сада мање плаћамо, него што смо плаћали када су била стара возила – каже већник Бојан Костић.

Нико у тренутку набавке аутомобила није могао да зна каква ће се криза десити у свету и колико ће цене расти. Тако да се одлука о куповини нових возила показала више него оправданом сада са ове дистанце.

– Сваке године отплаћујемо по једно возило које је набављено. Испоставило се да смо набавили нова возила када су била на стању, када није било кризе у аутоиндустрији. Сада се на набавку тих возила чека знатно више и скупља су за око 30 посто- додаје Костић.

Искоришћен је прави тренутак за обнову возног парка. Сада су и далеко мањи трошкови одржавања, чак минимални, а и мања је потрошња горива, истиче већник.

Please follow and like us:
Друштво