Новогодишњом декорацијом украшен центар Града

Новогодишња декорација у центру ГрадаЦентрални део Врања  већ је украшен новогодишњом декорацијом. Према речима Дејана Станојевића, извршног директора Урбанизма, имамо довољно украса, који су набављани ранијих година, тако да није било потребе за новом набавком.

Лампице, шљокице, украси, бљеште и позивају на празнике, добро расположење, лепе жеље и даривања.  Уз то, поприлично високе температуре за децембар маме људе да изађу,  па је центар града у вечерњим часовима пун шетача.

-Мислим да град прелепо изгледа, сведоци смо сви, да људи на друштвеним мрежама већ постављају слике, које су урађене испред украса. Нисмо ништа додатно куповали, јер смо имали много трошкова око зимске службе и крпљења ударних рупа – каже Дејан Станојевић, извршни директор Урбанизма.

Остало је да се новогодишња расвета пусти у још неколико улица у граду.  Лепоти новогодишње декорације и празничној атмосфери у граду са душом, допринели су и неки  и појединци, каже Станојевић.

-Похвалио бих људе из Бранкове улице, власнике приватних угоститељских објеката, који су сами украсили. Улица изгледа прелепо. То је пример који може да послужи приватним предузетницима у граду да испред својих објеката украсе. Није то неки велики издатак, а прелепо изгледа – истиче Станојевић.

Иначе, сваке године се понешто поквари, око 10 посто сијалица прегори или се поломе украси.  Све је то поправљено, а на дораду је и лутка из Градског парка. У свему томе Урбанизму помаже локална самоуправа, каже Станојевић и додаје да имамо разлога да се потрудимо око украшавања  и због туриста којих је све више.

-Ја сам разговарао са многим Македонцима који долазе скоро свакога  дана у Врање. Нарочито када увече прошетају , кажу да су презадовољни.

У украшавање града треба улагати, истиче Станојевић, осим што све лепше изгледа и грађани се осећају боље и расположеније.

Please follow and like us:
Друштво Некатегоризовано