Новоименовани заменик градоначелника Милан Илић о плановима

На недавно одржаној конститутивној седници Скупштине града Врања, на предлог градоначелника др Слободана Миленковића, за заменика градоначелника изабран је Милан Илић, некадашњи народни посланик и помоћник градоначелника. Тим поводом је заменик градоначелника био гост Јутарњег програма РТВ-а и говорио о реализацији пројеката на територији града у наредне четири године.

Новоименовани заменик градоначелника Врања, Милан Илић је у претходном сазиву локалне самоуправе вршио функцију помоћника градоначелника, пре тога је у Народној Скупштини Републике Србије био један од народних посланика из Врања. Рад на високим и одговорним функцијама га је управо квалификовао за још једну функцију, овога пута за заменика првог човека града. Илић, с друге стране, не крије задовољство јер ужива поверење градоначелника, који је у њему препознао свог заменика.

-Пре свега морам да кажем да ми је изузетно задовољство и част што могу да будем заменик једног човеку, какав је др Слободан Миленковић, човеку који је трећи пут изабран за градоначелника. То само говори колико је локално руководство, на челу са нашим градоначелником у претходном периоду заиста радило на бољитку Врања и свих Врањанаца. Много је рада иза нас, резултата, пожртвовања, а грађани су то знали да препознају и на недавно одржаним изборима 17. децембра, локална листа „Александар Вучић- Врање не сме да стане“ је добила преко 1.700 гласова више него на локалним изборима 2020. године и то много говори, истакао је Илић.

Заменик градоначелника даље додаје да је од  2016. године од како је Српска напредна странка на власти у граду, реализовано доста капиталних пројеката и добрих примера како једна власт треба да се понаша према свом граду и својим грађанима. Осврнувши се на своје претходно радно искуство на позицији народног посланика, Илић каже:

-Заиста за једног младог човека то представља изазов, али у том тренутку је доста људи са којима сам похађао „Академију младих лидера“ су постали народни посланици и на тај начин је и сам председник Александар Вучић, као и Српска напредна странка, показала да су млади будућност. Законодавна власт за разлику од извршне власти коју сада обављам не можемо да упоредимо јер је Народна Скупштина је ипак највећи законодавни орган у држави и потпуно се разликује тај рад народног посланика и рад заменика градоначелника или помоћника. Овде сте стално у контакту са људима, имате више опипљивих ствари којима се можете похвалити у свом раду, док бити народни посланик значи доносити одлуке које се тичу целе државе и то је функција која у политичком свету представља престиж и јако ми је драго што сам тада, 2020. године био један од 20 носилаца парламентарне листе „Александар Вучић, за нашу децу“, наглашава наш саговорник.

Заменик градоначелника се осврнуо и на реализоване пројекте који су утицали на напредак и развој града, али и напоменуо који су то даљи кораци локалне самоуправе у даљем напретку града и квалитетнијем начину живота људи који у њему живе.

-На конститутивној седници Скупштине града чули смо експозе градоначелника и могу рећи да се заиста пуно добрих ствари планира за наредни четворогодишњи период. Само неки од пројеката су, почетак израдње стадиона, затвореног и отвореног базена, Центар изврсности „Риста Стајић“ у насељу Ћошка и то су заиста капиталне ствари које изискују огромну своту новца. На тај начин показујемо грађанима колико радимо и мислимо на њих, али и у којој мери и држава помаже, објашњава заменик градоначелника.

Само још један у низу пројеката који ће бити реализован у наредном периоду је, како Илић каже, изградња Регионалне депоније „Метерис“, која ће умногоме регулисати питање екологије града и региона.

Please follow and like us:
Друштво