Oд почетка године 485 особа погинуло у саобраћајним незгодама

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова Златко Беленцан, поводом Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода који се обележава 20. новембра, апеловао је на све учеснике у саобраћају да поштују прописе како би сачували своје и туђе животе.

„У недељу 20. новембра 2022. године обележиће се Дан сећања на жртве саобраћајних незгода, посвећен успомени на настрадале учеснике у саобраћају. Овај дан ће се обележити у свету, али и у Републици Србији“, рекао је Беленцан и истакао да се обележавањем овог дана скреће пажња на тешке последице које страдање у саобраћајној незгоди оставља на појединце и њихове породице, али и на друштво у целини.

На Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода, такође се појединци и организације позивају на хитно предузимање заједничких акција како би се спречило страдање у саобраћају.

Беленцан је скренуо пажњу јавности и на то да је у Србији од почетка године у саобраћајним незгодама погинуло 485 особа, док је њих 16.000 теже или лакше повређено. 

„Овом приликом апелујемо на све учеснике у саобраћају да поведу рачуна о себи, али и о другима. Једино на тај начин можемо заштитити животе. Безбедно и прописно у саобраћају“, нагласио је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Беленцан. 

Извор: МУП

Please follow and like us:
Хроника