Обележавање дечје недеље у Трговишту

Под слоганом “ Велико срце деце Србије“ у свечаној сали Библиотеке “Антонио Поповић“у општини Трговиште приређена је приредба за малишане.Недеља која је посвећена деци, њиховим правима и потребама, одржава се сваке године  почетком октобра.

Уз подршку локалне самоуправе, основних школа, предшколске установе и Канцеларије за младе, недеља посвећена деци се успешно одржава. Јавна установа Библиотека „Антоније Поповић“ у Трговишту читаве недеље организује низ активности посвећене деци предшколског узраста и за основце нижих разреда. Малишани су библиотекарима цртали и правили разне преднете и облике, а тема је била јесен.

-Данас је леп дан у Трговишту јер су нам ту сви малишани из основних школа, као и предшколске установе „Полетарац“. Имамо организовану приредбу, малишани су имали дружење што се тиче изложених експоната које су деца радили. Добиће поклончиће и срце које је и симбол обележавања дечје недеље. Свима желимо да пренесемо поруку да су деца наша будућност. Држава с једне стране даје разне субвенције за подстицање наталитета, а ми оваквим гестовима стварамо услове за њихов рад, школовање, а и будућим генерацијама стварамо предуслов за лакши живот на овим просторима, истакао је Ненад Крстић в.д. председник општине Трговиште.

-Данас је присутно преко 300 деце и то из свих места са територије општине Трговиште. Ту су деца из Новог села, Доњег Стајевца, Радовнице и Трговишта и велику захвалност дугујем директорима школа који су подржали ове радионице и учествују са децом. Општина Трговиште је обезбедила поклоне за сву децу, као и балон у облику срца за свако дете, где ће касније они и продефиловати. Организатор је ЈУ Библиотека „Антоније Поповић“ уз подршку основних школа, Канцеларије за младе и општине Трговиште на челу са председником Ненадом Крстићем и јако сам захвална на тој подршци и помоћи коју нам је пружио, објашњава Драгана Стаменовић директорка ЈУ Библиотека Трговиште.

Некадашња биоскопска сала, а сада свечана сала Библиотеке у Трговишту била је испуњена малишанима, њиховим родитељима, бакама и декама, који су с поносом гледали приредбу. А онда је уследила подела поклона и то за 400 малишана, слика из центра Трговишта је била несвакидашње лепа, преплављена улица црвеним балонима, малишана у народним ношњама и маскираним у бојама и симболима јесени.

Please follow and like us:
Друштво Некатегоризовано