Обележен Дан ГО Врањска Бања

Зорица Јовић чланица Привременог органа Града Врања и Драган Сентић председник Привременог органа ГО Врањска Бања (Фото: Градски сајт )

Доделом Јавних признања ,,26. јануар“ и пригодним програмом Градска општина Врањска Бања свечано је обележила 146. годишњицу ослобођења од Турака. У име руководства града Врања свечаности је присуствовала чланица Привременог органа града Врања, Зорица Јовић, која је најпре подсетила на историјске чињенице и храброст српске војске у борби за слободу. ,,Иако изморени борбама и хладноћом из битке у битку српски војници су на данашњи дан, 26. јануара 1878. године, ослободили Врањску Бању. Барјаци слободе вијорили су се јужном Србијом.

И управо због свега тога ми, њихови потомци, из године у годину обележавамо не само овај, већ све важне датуме из славне српске историје“, рекла је на свечаности чланица Привременог органа града Врања, Зорица Јовић. Такође, додала је да управо због тих жртава ми данас имамо обавезу да домовину чувамо одговорно, да бринемо о њеним грађанима и радимо на унапређењу друштва у целини.

На свечаности је говорио и Драган Сентић председник Привременог органа Градске општине Врањска Бања, нагласивши да је ово прилика да се подсетимо наших предака и њихове борбе за слободу своје земље.

 Поводом Дана Градске општине Врањска Бања, Специјално Јавно признање додељено је државном секретару у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Драгану Стевановићу. Јавна признања „26. јануар“, додељена су Николи Вељковићу, младом пољопривреднику из села Корбевац и Лазару Николићу, ђаку генерације ОШ „Предраг Девеџић”. У културно – уметничком делу програма учествовали су ученици основне школе „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање. Приказан је и промо филм о овом бисеру југа Србије, у продукцији ТВ Врањска плус.

Програм обележавања Дана града наставља се у недељу, 28. јануара,  када ће бити одржан традиционални марш до Осатице ,,Стазама ослободилаца Врања из 1878. године“ у 9 сати. За све заинтересоване организован је аутобуски превоз, а полазак је у 8:30 часова испред зграде Градске управе.

Please follow and like us:
Друштво