Ванредно обраћање председника Александра Вучића

У току је обраћање председника Александра Вучића из Председништва Србије поводом ситуације на Косову и Метохији.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на почетку свог обраћања да је месецима говорио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има једну жељу – да доведе до крвопролића цео регион, као и да је мало ко хтео то да чује и разуме шта се дешава на КиМ.
Он је на конференцији за новинаре рекао да је у последња три дана „и ћорав“ могао да разуме шта се спрема.
-Као и жељу Куртија да дође до великих сукоба између Срба и НАТО-а, а он да пере руке и каже да то нема са њим никакве везе , рекао је Вучић и додао да је имао разговоре са Американцима, Немцима и Европљанима.

52 Срба је повређено, повређено је више, али је 52 затражило помоћ у КБЦ Митровица, од њих троје теже. Најтеже повређени су Драгиша Гаљак, оперисан је, лекари су му се у првом тренутку борили за живот. Верујемо, уколико не дође до компликација, да ће преживети, рекао је
Вучић и додао да су наше снаге распоређене где је требало и да ће ноћас више места обићи.

Нећемо дозволити погром српског народа… За сутра ујутру у осам сати заказао сам седницу Квинте – навео је Вучић и додао да вероватно неће сутра ићи у Братиславу.

Позивам Србе на КиМ да не улазе у сукоб са НАТО-ом, не зато што сам ја уплашен, већ зато што је то оно што Курти највише жели – казао је Вучић и додао да ћемо ми дати све од себе да сачувамо мир.

Молим међународну заједницу да уразуми Куртија. Молимо земље Квинте да уразуме своје чедо, јер то чедо може да изазове чудо какво нико није изазвао. Срби и Србија само хоће мир.
Одмах након обраћања Вучић ће се упутити на административну линију и провести ноћ са Војском Србије, одакле ће пратити ситуацију.

Друштво