Од средине априла температуре до 25 степени

Март месец је углавном једини месец у години када се смењују три годишња доба у току једног дана. По речима Драгише Станковића из Метеоролошке станице, сведоци смо тога пре само неколико дана, када су се у року од 15 минута сменили пролеће, јесен и зима.

Тог дана имали смо сунчаних зрака, температуру у плусу, кишу и снег. И то није крај када је реч о наглим променама. До десетог априла, каже  Станковић, могућа је појава мраза, јутарње температуре ће бити у минусу и падаће киша.

-Јуче смо имали слаб мраз са температуром од -1, додуше кратко је трајао, неких сат и по времена и мислим да није имао прилику да нанесе велике штете. Треба рачунати на мразни период негде до 10. априла, то је неки статистички, просечни датум до када можемо очекивати мразеве. Сва срећа да се ноћас наоблачило па смо избегли мраз, јутарња температура била је 3 степена. Данас претежно сунчано и доста топлије него претходних дана, објашњава Драгиша Станковић из Метеоролошке станице у Врању.

Током викенда и почетком наредне недеље очекује нас пролазно погоршање времена, речи су Станковића.

-Тада су опет могући мразеви са температурама до -2 степена, што може да буде јако проблематично и наравно верујемо да ће биљке проћи без великих последица. Након тога улазимо у топлији период, период са температурама до 20 степени, истиче Драгиша Станковић из Метеоролошке станице у Врању.

После пролазног погоршања времена крајем ове и почетком наредне седмице, можемо заборавити на температуре у минусу, очекује нас право пролећно време са јутарњим температурама око 5 степени, а максималним дневним температурама око 20 степени. Како каже наш саговорник, од средине априла температуре ће достићи 25. подељак на Целзијусовој скали.

Please follow and like us:
Друштво