Одбојкашки клуб „Пандa“ у дерби мечу против клуба „Десетка“ 

Одбојкашки клуб “Панда“

На одбојкашкој утакмици у Нишу, врањски клуб „Панда“ победио је резултатом 3:2 супарничку екипу „Стампедо“ из Ниша. Тиме се екипа пласирала за дерби меч, који ће бити одржан у Спортској хали у Врању, у суботу са почетком од 13 часова. 

Невена Поздњаков и Ивана Тадић представнице одбојкашког клуба „Панда“, гостујући у нашем јутарњем програму, поделиле са нама искуства са претходна два такмичења и њиховим победама.

– Пре сезоне, која је кренула 15. октобра, имале смо припреме. Прва утакмица је одиграна у Врању. Играле смо градски дерби против ЖОК “Врање“ и добиле смо утакмицу 3:1. Прошлог викенда, играле смо против нишког одбојкашког клуба „Стампедо“ и однеле победу резултатом 3:2. Овог викенда, играмо дерби меч против нишког клуба „Десетка“ и позивамо све људе да дођу и навијају за нас- каже Невена Поздњаков, чланица ОК „Панда“

Да би неко био квалитетан одбојкаш, важно је да буде и добар човек и спреман за сарадњу. Техничке ствари у одбојци се уче током игре. Овај спорт је захтеван, јер је тимски рад. Одбојка је у последње време веома популарна у нашем граду, додаје  Невена.

Долазе мала деца да прате утакмице и посебно им је драго што се наша одбојкашка породица шири. Ивана је појачање из Ваљева, која се прикључила врањском одбојкашком клубу. Четири године сам играла одбојку у Француској и за клубове у Лесковцу и Срему, каже Ивана.

– Ја сам се рано одвојила од родитеља, већ са 14 година. Тако да сам се навикла на нову средину, људе и редовне тренинге. Утакмица против „Стампедо“ била је тешка, али смо се изборили резултатом 3:2, каже Ивана Тадић, чланица ОК „Панда“.

Одбојкашице се пре самог такмичења припремају дуго, наглашава наша саговорница. Планира се тактика,коју ће применити приликом игре, у зависности против које екипе играју. Надају се победи и не сумњају да ће резултати изостати, јер улажу труд и тренирају свакодневно.

Please follow and like us:
Спорт