Одржан семинар о заштити ромских девојчица од насиља узрокованог дечјим браковима

У оквиру пројекта “Ромски женски активизам у заштити ромских девојака и девојчица од насиља узрокованог дечјим браковима”, организован је семинар  за представнике локалних институција на тему „Дечји, рани и принудни бракови“.

Циљ пројекта је смањивање заступљености дечјих бракова у ромској заједници у Србији, односно заштита људских права ромских девојчица, као и подизање свести о томе да дечји бракови нису део ромске културе.

Учесници семинара упознати са узроцима и последицама дечјих бракова, надлежностима и одговорностима система за правовремено и адекватно реаговање. Један од градова, учесника на пројекту је и Врање, а у тродневним сесијама и радионицама учествовале су и градска већница Данијела Милосављевић и директорка Центра за социјални рад Јадранка Стојановић.

„На семинару су договорени наредни кораци и пројектне активности, па ће Врање у септембру бити домаћин удружењу „Бибија Ромски женски центар“ и том приликом ће бити договорени конкретни задаци који ће бити реализовани на територији Града Врања“, рекла је чланица Градског већа Данијела Милосављевић.

Please follow and like us:
Друштво