Одржана 26. Домијада региона југоисточне Србије

У Спортској хали у Врању током викенда је одржана 26. Регионална Домијада, спортско такмичење омладине Домова ученика региона југоисточне Србије. Врање се и овом приликом показало као добар домаћин.

Средњошколци, становници ученичких домова из читаве југоисточне Србије дошли су протеклог викенда у Врање како би се надметали у спортским дисциплинама.

Учеснике такмичења је у име домаћина, поздравила Маја Ђорђевић, директорка Дома ученика средњих школа у Врању.

Она је истакла да је част и задовољство угостити такмичаре из читаве југоисточне Србије, али и велика одговорност, те гостима пожелела угодан боравак у Врању.

– Такмичарима желим много среће и успеха у надметањима. Желим да из Врања одете задовољни, а да данашњи дан памтите, пре свега, по добром дружењу.

Нека најбољи победе. Срећно! – поручила је Маја Ђорђевић.

26. Домијаду је отворио градски већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић, који је учесницима Домијаде пожелео добродошлицу у Врање и пријатан боравак у њему.

– Надам се да ће сва такмичења протећи у фер и коректној атмосфери, јер Домијада, осим такмичарског, има и педагошки значај, на упознавању и зближавању младих, вредновању креативног рада и размени искустава.

Спорт је важан сегмент нашег друштва, наша мисија је здрава генерација, здраве навике и начин живота – истакао је Ђорђевић.

Отварању је присуствовала и заменица градоначелника Врања Зорица Јовић, председник Скупштине града Дејан Тричковић, градска већница Данијела Милосављевић и други.

На такмичењима у шест спортских дисциплина надметали су се средњошколци из 26 Домова ученика градова и општина југоисточне Србије, од Зајечара до града домаћина, Врања.

Победници турнира у шаху, малом фудбалу, одбојци, кошарци, стоном тенису и стрељаштву квалификовали су се за Републичку домијаду која ће бити одржана од 12. до 14. маја у Зајечару.

Please follow and like us:
Друштво Спорт