Одржана „Мала олимпијада“

Учесници „Мале олимпијаде“, ученици основних школа са територије Града

Мале олимпијске игре, у којима учествују ученици од 1. до 3. разреда основних школа са територије Града, одржане су данас у Економско-трговинској школи у Врању. Организатор такмичења је Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Града. Победник градског такмичења је ОШ „Бранко Радичевић“, док је друго место припало ученицима ОШ „Радоје Домановић“.

Мала олимпијада део је спортских активности у школама, где кроз дружење, радост и смех основци најнижих разреда показују своје спортско умеће. Градско такмичење у малим олимпијским играма одржано је у Економској школи, а ученици од 1.до 3. разреда свих ОШ са територије Града, имали су прилику да се надмећу у полигонима. Ово такмичење традиционално организује Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Града, а по календару Савеза за школски спорт Србије.

-Ово што раде деца на овим полигонима, пре свега развијају психофизичку способност. Ово је такмичење као и сва остала такмичења за више разреде. Школица спорта је бесплатна за све ученике од 1. до 4.разреда, рекао је Марко Ристић, председник Савеза за школски спорт Града.

-Разликују се полигони у узрастима. За 1. разред мењају се полигони, као и за 2.разред. У 3. разреду се такмиче одвојено мушка и женска екипа, док су у првом и другом разреду мешовите екипе. Првопласиране екипе у свим категоријама настављају такмичење, рекао је Милош Итић- координатор Савеза за школски спорт Србије.

Ученици ОШ „Бранко Радичевић“

-Овде видимо пуно деце. Изузетно лепа манифестација, с обзиром на то, да су они мали спортисти, каже Владимир Величковић наставник.

Прво место освојила је ОШ „Бранко Радичевић“, док је друго припало ученицима ОШ „Радоје Домановић“. Све школе имале су подршку са трибина, која је здушно навијала за своје другаре.

Додела награда најбољима
Please follow and like us:
Спорт